Onderzoeker worden?

Draag jij onze Noordzee een warm hart toe en wil je helpen de afvalproblematiek op stranden tegen te gaan? Dan zoeken wij jou! Vanuit Meet Mee zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die tweemaal per jaar willen helpen met het monitoren van de hoeveelheid en samenstelling van zwerfafval op jouw stukje Noordzeestrand. Want alleen samen kunnen wij de afvalproblematiek tegengaan!

Wie zoeken wij?

Helaas zijn de aanmeldingen voor de testperiode vol. In het voorjaar van 2024 vindt er weer een meting plaats.

Wij zoeken enthousiastelingen die het belangrijk vinden om samen met ons te werken aan een schoon strand en een schone Noordzee. Je bent tweemaal per jaar beschikbaar op een vaste periode voor onderzoek op het strand en we vragen je om in ieder geval één keer een (digitale) informatiebijeenkomst bij te wonen. Je bent minstens één jaar beschikbaar, maar het liefst langer. We starten eerst met een testperiode waarin we vragen naar feedback en jij ons kan helpen het onderzoek te verbeteren. Data invoeren doen we met behulp van een app, daar moet je mee om kunnen gaan. Je bent goed ter been en fysiek in staat om op het strand de meting uit te voeren. Daarnaast is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent zodat je eventuele voorbijgangers kunt uitleggen wat je doet en waarom, als zij vragen hebben.

Wie zoeken wij

Als vrijwilliger werk je samen met een partner. Samen krijgen jullie een onderzoeksgebied van vijftig meter toegewezen dat jullie tweemaal per jaar gaan onderzoeken op zwerfafval. Je kunt voorkeuren voor het gebied of locatie opgeven. De metingen vinden plaats gedurende een periode van maximaal twee weken. Binnen die periode doe jij één dag onderzoek op de dag die jou het beste uitkomt. De perioden zijn voor het eerste jaar 15 t/m 28 oktober (2023) en 1 t/m 14 maart (2024). Wij zoeken vrijwilligers met een oog voor detail die nauwkeurig kunnen werken, zodat de metingen betrouwbaar zijn. Hoe beter de meting, hoe meer impact je hebt!

Twee keer per jaar vinden er online kick-off bijeenkomsten plaats voor nieuwe, maar ook bestaande vrijwilligers. Tijdens deze bijeenkomst word je geïnformeerd over de doelen en activiteiten tijdens Meet Mee. Dit is ook het moment om elkaar digitaal te ontmoeten.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou de kans om je samen met familie of vrienden in te zetten voor een schone en gezonde Noordzee om daadwerkelijk verschil te maken! Samen met honderden gelijkgestemden zet je je in voor Nederlands grootste natuurgebied: De Noordzee. We bieden gezellige en informatieve digitale trainingen en eenmaal per jaar tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour (1 t/m 15 augustus) kun je het strand op met onze experts. Je krijgt inzicht in afval op het strand en in de Noordzee en kennis van mogelijke oplossingen. Jij kan aan de slag met je eigen favoriete stuk strand, of je kan een nieuw stukje strand leren kennen. Samen, oplossingsgericht en onafhankelijk zetten wij ons met jou in voor een schone en gezonde Noordzee!

Ik wil strandonderzoeker worden

Is je interesse gewekt? Meld je dan aan als strandonderzoeker! Dit kan door hieronder je gegevens in te vullen. We starten in oktober 2023 met een testperiode waarin we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben. Bij voldoende aanmeldingen, sluiten we de inschrijving tijdelijk.

Je meldt je aan voor de testperiode. Daarom kan slechts een beperkt aantal mensen deelnemen. Achteraf word je gevraagd om evaluatie.