Onderzoeker worden?

Draag jij onze Noordzee een warm hart toe en wil je helpen de afvalproblematiek op stranden tegen te gaan? Dan zoeken wij jou! Vanuit Meet Mee zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die tweemaal per jaar willen helpen met het monitoren van de hoeveelheid en samenstelling van zwerfafval op jouw stukje Noordzeestrand. Want alleen samen kunnen wij de afvalproblematiek tegengaan!

Wie zoeken wij?

Wij zoeken enthousiastelingen die het belangrijk vinden om samen met ons te werken aan een schoon strand en een schone Noordzee. Je bent tweemaal per jaar beschikbaar op een vaste periode voor onderzoek op het strand en we vragen je om in ieder geval één keer een (digitale) informatiebijeenkomst bij te wonen. Je bent minstens één jaar beschikbaar, maar het liefst langer. Data invoeren doen we met behulp van een app, daar moet je mee om kunnen gaan. Je bent goed ter been en fysiek in staat om op het strand de meting uit te voeren. Daarnaast is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent zodat je eventuele voorbijgangers kunt uitleggen wat je doet en waarom, als zij vragen hebben.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger werk je samen met een partner. Samen krijgen jullie een onderzoeksgebied van vijftig meter toegewezen dat jullie tweemaal per jaar gaan onderzoeken op zwerfafval. Je kunt voorkeuren voor het gebied of locatie opgeven. De metingen vinden plaats gedurende een periode van maximaal twee weken. Binnen die periode doe jij één dag onderzoek op de dag die jou het beste uitkomt. De perioden zijn 1 t/m 15 maart en 15 t/m 28 oktober. Wij zoeken vrijwilligers met een oog voor detail die nauwkeurig kunnen werken, zodat de metingen betrouwbaar zijn. Hoe beter de meting, hoe meer impact je hebt!

Twee keer per jaar vinden er online kick-off bijeenkomsten plaats voor nieuwe, maar ook bestaande vrijwilligers. Tijdens deze bijeenkomst word je geïnformeerd over de doelen en activiteiten tijdens Meet Mee. En trainen we je in de onderzoeksmethode en de app. Dit is ook het moment om elkaar digitaal te ontmoeten.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou de kans om je samen met familie of vrienden in te zetten voor een schone en gezonde Noordzee om daadwerkelijk verschil te maken! Samen met honderden gelijkgestemden zet je je in voor Nederlands grootste natuurgebied: De Noordzee. We bieden gezellige en informatieve digitale trainingen en eenmaal per jaar tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour (1 t/m 15 augustus) kun je het strand op met onze experts. Je krijgt inzicht in afval op het strand en in de Noordzee en kennis van mogelijke oplossingen. Jij kan aan de slag met je eigen favoriete stuk strand, of je kan een nieuw stukje strand leren kennen.  Ook kun je via onze facebook groep ervaringen uitwisselen met elkaar.

Samen, oplossingsgericht en onafhankelijk zetten wij ons met jou in voor een schone en gezonde Noordzee!

Ik wil strandonderzoeker worden

Is je interesse gewekt? Meld je dan aan als strandonderzoeker!