Kan ik met ons bedrijf meedoen?

Dat kan zeker! Neem contact op met Sebastiaan Verkade, via s.verkade@noordzee.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waarom doen jullie dit?

Een gezonde Noordzee is een schone Noordzee. Nog steeds vinden wij 282 stuks afval per 100 meter strand. Met dit project werken wij aan een schone Noordzee.

Wanneer vinden de onderzoeken op het strand plaats?

De metingen vinden plaats gedurende een periode van maximaal twee weken. Binnen die periode doe jij één onderzoek op de dag dat jou het beste uitkomt. De perioden zijn 1 t/m 14 oktober en 1 t/m 14 maart van dit jaar.

Hoe kan ik me opgeven?

Ontzettend leuk dat je mee wil helpen met het strandafvalonderzoek van Meet Mee! Klik hieronder om te lezen hoe je je kan aanmelden.

Kan ik me opgeven met een partner naar keuze?

Het is zeker mogelijk om je op te geven met een partner naar keuze. Als vrijwilliger werk je samen met een partner. Samen krijgen jullie een onderzoeksgebied van vijftig meter toegewezen dat jullie tweemaal per jaar gaan onderzoeken op zwerfafval.

Mag ik zelf mijn opruimlocatie kiezen?

In overleg met de organisatie kan je inderdaad je eigen opruimlocatie kiezen. Bij het aanmelden kan je alvast aangeven in welke provincie je het liefst aan de slag gaat.

Krijg ik een vrijwilligersvergoeding voor mijn werk?

Nee, vrijwilligers krijgen geen vergoeding. Wel bieden we jou de kans om je samen met familie of vrienden in te zetten voor een schone en gezonde Noordzee.

Wat zijn de meest gevonden afvalitems op het strand?

Op het strand is helaas erg veel afval te vinden. Uit onderzoek van Stichting De Noordzee blijkt dat hoewel de Noordzeekust steeds schoner wordt, er nog steeds 282 stuks afval per honderd meter te vinden is. Op toeristische stranden kan dit nog veel meer zijn.